PSV lijdt nederlaag tegen FC Utrecht, Ajax wint moeizaam van RKC

PSV kreeg twee rode kaarten en verloor de wedstrijd tegen FC Utrecht met 3-0. Ajax loopt hiermee drie punten uit.

Jorrit Hendrix van PSV moest zaterdag met rood van het veld.
Jorrit Hendrix van PSV moest zaterdag met rood van het veld. Foto Olaf Kraak/ANP

FC Utrecht heeft zaterdag met 3-0 van PSV gewonnen. De club uit Eindhoven kreeg twee keer rood waardoor ze uiteindelijk met negen man op het veld stonden. Ajax, dat eerder op de avond moeizaam won van RKC, krijgt hierdoor de koppositie in de eredivisie.

Twitter avatar fcutrecht FC Utrecht ⏱️ AFGELOPEN! 😃 OH YEAH! Wat een avond! Straks meer over #utrpsv op https://t.co/ZSmA873iWd en https://t.co/fiv6DP5UmI! #fcutrecht #eredivisie https://t.co/t2Rds1rzkd

Nick Viergever en Jorrit Hendrix kregen na rust rood. Het is de eerste keer dat PSV twee directe rode kaarten krijgt in de eredivisie.

Ajax won eerder met 2-1 van RKC Waalwijk. RKC was in de eerste helft veruit de gevaarlijkste ploeg. Na rust speelde Ajax aanvankelijk een stuk beter. In de 46e minuut kwam Ajax op voorsprong door een treffer van Dusan Tadic. Saïd Bakari schoot de thuisploeg in de 63e minuut op gelijke hoogte. Quincy Promes maakte het winnende doelpunt in de 76e minuut. In de slotfase miste invaller Darren Maatsen nog een grote kans op de 2-2 voor RKC.

AZ

Vitesse won de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met 4-0. Hierdoor staat de club uit Arnhem nu gedeeld tweede. Willem II won met 1-0 van Twente. Heerenveen heeft voor een verrassing gezorgd door AZ de tweede nederlaag van het seizoen in de eredivisie te bezorgen. (anp/NRC)