Veel doden bij aanslag moskee Afghanistan

Foto door Noorullah Shirzada / AFP

Vrijwilligers dragen een gewonde naar een ziekenhuis, na een bomaanslag in het district Haska Mina in de provincie Nangarhar. Minstens 28 moskeegangers werden gedood en tientallen gewond door een explosie in een Afghaanse moskee tijdens het vrijdaggebed, een dag nadat de Verenigde Naties zeiden dat geweld in het land ‘onaanvaardbare’ niveaus had bereikt. In Afghanistan worden regelmatig aanslagen gepleegd door de terreurbewegingen Islamitische Staat en de Taliban. Volgens een recent rapport van de Verenigde Naties kwamen alleen al tussen 1 juli en 30 september 1.174 burgers om het leven en werden 3.139 gewonden geregistreerd. In juli vielen 425 doden, daarmee was het de dodelijkste maand van het afgelopen decennium.