Straf UEFA

Ajax mag geen fans meenemen naar CL-wedstrijd uit bij Chelsea

Ajax mag naar het Champions League-uitduel tegen Chelsea op 5 november geen supporters meenemen. Voetbalbond UEFA bestraft de Amsterdamse club voor ongeregeldheden in de laatste uitwedstrijd, in en tegen Valencia. In Spanje raakten supporters van beide clubs slaags voor de hoofdingang van het stadion. Ook zouden Ajax-supporters in het uitvak vernielingen hebben aangericht. Naast het verbod op uitsupporters krijgt Ajax een boete van 50.000 euro en moet het ook nog eens 18.000 euro betalen omdat het vijf gele kaarten incasseerde in de wedstrijd. Ajax lag al onder het vergrootglas van de Europese voetbalbond. De club kreeg vorig seizoen deze straf al voorwaardelijk opgelegd, na eerdere incidenten met supporters rond Europese wedstrijden. Deze straf is nu omgezet naar een definitieve. (NRC)