In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
Donderdag kwam witte rook uit Brussel: de Britse premier Boris Johnson en de Europese Unie zijn het eens geworden over een Brexit-akkoord. Dit betekent echter nog niet dat het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober zonder slag of stoot de EU zal verlaten. Zaterdag zal het Britse lagerhuis - dat drie deals van de voormalige premier Theresa May wegstemde - over de deal stemmen. Als de deal níet door het parlement komt, moet Boris Johnson opnieuw uitstel vragen voor de Brexit en komen er waarschijnlijk nieuwe verkiezingen.
Foto Francisco Seco / AP
Het was wederom een onrustige week in Hongkong, waar al maanden wordt gedemonstreerd tegen Chinese inmenging. Woensdag moest de hoogste leider van de semi-autonome regio Carrie Lam haar jaarlijkse toespraak in het parlement afbreken omdat oppositieleden de speech verstoorden. Donderdag was het opnieuw onrustig in het parlementsgebouw, waar oppositieleden met posters met Lams bebloede beeltenis demonstreerden. Parlementslid Au Nok-hin springt op deze foto over bureaus in een poging Lam (niet in beeld) te bereiken.
Foto Mark Schiefelbein / AP
Ook in de Spaanse regio Catalonië is deze week flink gedemonstreerd. Aanleiding voor de onrust zijn de forse celstraffen die maandag zijn opgelegd aan negen kopstukken van de Catalaanse separatistenbeweging voor hun aandeel in het verboden onafhankelijkheidsreferendum in 2017. Het kwam deze week meermaals tot conflicten met de politie. Tientallen agenten en demonstranten raakten gewond.
Foto Pau Barrena / AFP
Deze man heeft plastic verzameld in de buitenwijken van de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Het is een bekende praktijk in het Zuidoost-Aziatische land: de veelal arme bevolking verzamelt en scheidt afval om een extra zakcentje te verdienen.
Foto Nhac Nguyen / AFP
Een auto wordt meegevoerd door een stroom water in het noorden van Japan. Het is het gevolg van tyfoon Hagibis die afgelopen week over het land raasde. Het was de krachtigste storm in jaren die over het land trok en grote delen van Japan kwamen onder water te staan. Zeker 75 mensen zijn omgekomen door de gevolgen van het noodweer.
Foto Charly Triballeau / AFP
De foto hangt inmiddels als een vlag boven het Twitter-account van Nancy Pelosi. Hij is gemaakt om de Democratische leider in het Huis van Afgevaardigden te treiteren. President Trump twitterde hem rond en zei erbij dat er waarschijnlijk iets mis is in de ,,bovenkamer” van Pelosi. Woensdag vergaderden de leiders van Huis en Senaat met de president. De Turkse invasie in Syrië stond op de agenda, maar het gesprek was nauwelijks op gang toen er een woordenwisseling ontstond, waarbij de president Pelosi een ,,derderangs politicus” noemde. Op Twitter sprak Trump van een ,,ongecontroleerde meltdown”. Een paar uur later had Pelosi de bordjes verhangen door de foto als een geuzenportret boven haar account te plaatsen.
Foto White House, Shealah Craighead / AP
Een Syrische vrouw ontvlucht de grensregio tussen Syrië en Turkije. Deze week begon het Turkse offensief in Noord-Syrië, waar president Erdogan een veilige regio wil bewerkstelligen en Koerdische strijders wil terugdringen.
Foto Delil Souleiman / AFP
Verdriet op een begrafenis in Port-au-Prince, Haïti. In het land vinden al maanden gewelddadige protesten plaats, waarbij tientallen gewonden en zeker negen doden zijn gevallen. De demonstranten eisen het aftreden van premier Jovenel Moise, die zij verantwoordelijk houden voor brandstoftekorten en inflatie in het land.
Foto Chandan Khanna / AFP
Een propagandafoto waarop te zien is hoe de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op een spierwitte schimmel over de heilige berg Paektu rijdt. Volgens het staatspersbureau van het land raakte Kim "hevig geëmotioneerd" toen hij terugdacht aan "het zware pad hij had afgelegd om van Noord-Korea het machtigste land ter wereld te maken”.
Foto AFP
De 93-jarige man op deze foto staat terecht voor medeplichtigheid aan de moord op ruim vijfduizend gevangenen in het nazi-concentratiekamp Stutthof, in de buurt van de Poolse stad Gdansk. Bruno D. heeft toegegeven dat hij als destijds 17-jarige bewaker wist over de massamoord. Toch bepleit hij zijn onschuld. Mogelijk is het proces tegen de stokoude D. de allerlaatste rechtszaak tegen een medeplichtige aan de Holocaust.
Foto Daniel Bockwoldt / EPA
Oekraïense brandweerlieden tijdens een oefening in de buurt van de stad Boryslav.
Foto Markiian Lyseiko / EPA
Deze week vond de 51ste editie van de beroemde zeilrace Barcolana plaats in de Italiaanse Golf van Triëst. Jaarlijks doen meer dan 2.500 deelnemers mee aan de race.
Foto Andreas Solaro / AFP
MotoGP-coureurs rijden op kleine elektrische motoren tijdens een evenement in de Japanse stad Motegi. In Japan vindt dit weekend de MotoGP Grand Prix plaats.
Foto Toru Hanai / EPA
Inwoners van Haïti kunnen niet meer om de demonstraties heen. Vooral in hoofdstad Port-au-Prince staat het leven stil door massale protesten die er al maanden plaatsvinden. Demonstranten zijn gefrustreerd door voedsel- en brandstoftekorten, corruptie in het overheidsapparaat en onzekerheid over de toekomst.
Foto Orlando BarríaD / EPA
De ochtendzon bereikt het bovenste puntje van het Capitool in Washington. In het gebouw zetelen de Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Afgelopen week overleed het Democratische Congreslid Elijah Cummings, een geliefd lid van het Huis van Afgevaardigden én criticus van president Donald Trump.
Foto Mark Wilson / AP
Een man loopt langs La Géode, een beroemde bioscoop in Parijs.
Foto Christophe Archambault / AFP