Brandende auto met jerrycans ramt politiebureau Kerkrade

Twee agenten waren aanwezig in het politiebureau in Kerkrade op het moment dat een brandende auto daar naar binnen reed. Zij bleven ongedeerd.

Een brandende auto met daarin meerdere jerrycans met vloeistof heeft vrijdagochtend het politiebureau in Kerkrade geramd.
Een brandende auto met daarin meerdere jerrycans met vloeistof heeft vrijdagochtend het politiebureau in Kerkrade geramd. Foto Politie Limburg

Een brandende auto is vrijdagochtend het politiebureau in Kerkrade ingereden. Dat meldt de politie Limburg. Niemand raakte gewond, de brand kon snel worden geblust. De bestuurder van de auto heeft zichzelf aangegeven.

Een zwarte Volkswagen Passat ramde rond 05.00 uur met de achterkant de glazen voorpui van het pand aan de Kerkradersteenweg, in het Westen van Kerkrade. Mogelijk is de auto het bureau in geduwd, zegt de woordvoerder van de politie. Op het bewuste moment waren twee politieagenten aanwezig die zich aan de andere kant van het gebouw bevonden, ze merkten de aanrijding niet meteen op.

De bestuurder van de auto meldde zich rond 06.00 uur op het politiebureau in het nabijgelegen Heerlen. De verdachte is een 30-jarige man uit Brunssum. Of de politie recentelijk te maken heeft gehad met bedreigingen, wilde de woordvoerder van de politie niet zeggen.

In de auto zaten meerdere jerrycans met daarin een onbekende vloeistof. Hoe groot de schade aan het pand is, is niet bekend. Het politiebureau blijft het hele weekend gesloten. Inwoners van Kerkrade kunnen voor reguliere zaken dit weekend terecht in Brunssum en Heerlen. De politie is op zoek naar een eventuele bijrijder van de auto.

Twitter avatar PolLimburg Politie Limburg Er is inmiddels 1 verdachte aangehouden. Politiebureau #Kerkrade blijft afgezet en wordt door de politie verder onderzocht. https://t.co/fkIm8FhTIB