Advocaat Weski staakt verdediging Ridouan Taghi in ‘niet eerlijk proces’

Cocaïnemaffia

Advocaat Inez Weski legt de verdediging van Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland, per direct neer. Volgens haar is het proces tegen haar cliënt niet eerlijk. „De beslissing is dat deze verdediging de verdediging neerlegt. We laten het over aan de rechtbank”, zei Weski donderdag in het tv-programma EenVandaag.

Taghi wordt verdacht van betrokkenheid bij elf liquidaties, pogingen tot liquidaties en voorbereidingen daarvan. Weski wil inzage in de ontsleutelde berichten van PGP-telefoons, waarmee Taghi volgens justitie zijn moordopdrachten verstuurde. „We willen de stukken zien, we willen niet een half dossier. […] Je krijgt een klein plakje te zien en daar moet je het mee doen. Dat heeft niets met waarheidsvinding te maken.”

Ook wil Weski meer onderzoek kunnen doen naar de betrouwbaarheid van de verklaringen die kroongetuige Nabil B. aflegde in ruil voor strafvermindering. „Deze man praat over losse klusjes van de organisatie, een soort gelegenheidssituaties. Waar hij zelf niet bij was.”

Weski verwijt de rechtbank geen regie te voeren. „We willen dat de rechtbank de moed toont om dit strafproces volledig te voeren. Met alle mogelijkheden van controle en een verdediging die al z’n rechten kan uitoefenen.” Volgens Weski breekt ze niet met haar cliënt, maar met het proces. Taghi steunt de beslissing van zijn advocaat, meldt EenVandaag.