Thuiskok

Arroz con leche

Ook de heerlijke rijstpudding vindt zijn oorsprong in het Midden-Oosten. Deze variant is met lekkere gekarameliseerde peren, maar u kunt natuurlijk variëren met het fruit. Ik ben er dol op. Af en toe maak ik het ook, maar hij wordt nooit zo lekker als die mijn moeder maakte, met een volmaakte romigheid. Dit is een fijn excuus om het weer eens te proberen.

Doe alle ingrediënten voor de rijstpudding in een middelgrote pan. Breng ze aan de kook, zet het vuur laag en laat alles ongeveer een uur pruttelen of tot de rijst zacht en de melk dik en romig is geworden. Maak intussen de peren. Verhit een middelgrote koekenpan op laag vuur. Doe er de suiker en boter in en kook er zonder roeren en op laag vuur een goudbruine karamel van. Giet er meteen de room bij (pas op: die gaat spatten), roer hem door de karamel en voeg het zout en de peren toe. Laat alles op het laagst mogelijke vuur twee tot drie minuten pruttelen en keer de peren meermaals; ze moeten zacht worden en met karamel bedekt zijn.

Schep de pudding in zes kommen, leg er steeds twee stukjes peer op en overgiet ze met karamel.