Oordeel Europese Commissie

‘Broadcom benadeelt concurrent door onredelijke eis aan klanten’

Broadcom moet van de Europese Commissie stoppen met het eisen dat klanten alleen bij het Amerikaanse bedrijf chips kopen. De Commissie wil met deze tussentijdse maatregelen voorkomen dat concurrenten van de chipsfabrikant te veel schade oplopen. Broadcom eist van zijn zes belangrijkste klanten dat ze hun chips alleen maar bij de Amerikanen kopen. Volgen de Commissie is die eis op het eerste gezicht strijdig met de Europese mededingingsregels. De Europese Commissie onderzoekt Broadcom al langer en dat onderzoekt loopt ook door. Het bedrijf heeft een dominante positie op het gebied van settopboxen voor televisies en van modems. Het gebeurt zelden dat de Commissie zo’n tussentijdse maatregel neemt. Broadcom gaat tegen de maatregel in beroep. (ANP)