CAO-conflict

Rechter verbiedt stakingen bij cateringservice op intercontinentale vluchten van KLM

Foto ANP

De voorgenomen 24-uursstaking bij KLM Catering Services (KCS) op Schiphol is woensdag deels verboden. De rechter oordeelde dat de staking de intercontinentale vluchten niet mag treffen. KCS had dinsdag een kort geding aangespannen om de staking te voorkomen. De stakingen waren gepland voor deze donderdag en volgende week donderdag. Het dochterbedrijf van KLM vond dat de gevolgen van de staking te groot zouden zijn en wilde voorkomen dat de staking intercontinentale vluchten zou raken. Zonder maaltijd kunnen deze vluchten niet zomaar vertrekken. KCS is verwikkeld in een cao-conflict met vakbond FNV. Vorige week staakte de cateraar ook, maar de intercontinentale vluchten werden toen ontzien. (NRC)