Autofabrikant

General Motors sluit akkoord over cao met vakbond UAW, na weken arbeidsonrust

Foto AP

De Amerikaanse automaker General Motors heeft een voorlopig akkoord over een cao bereikt met vakbond United Auto Workers (UAW). De leden moeten nog instemmen met het resultaat. Vooralsnog blijft het personeel actievoeren. Details over de overeenkomst waren woensdag nog niet bekend. De stakingen bij GM, de eerste in twaalf jaar bij het concern, duren al ruim een maand. Werknemers zijn onder meer ontevreden over hun loon. Ook zijn ze het niet eens met de tijdelijke status van medewerkers, die soms al jaren achtereen voor GM werken. De bond beslist donderdag of acties worden voortgezet. De acties hebben GM volgens analisten al circa 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) gekost. De koers steeg woensdag 2 procent. (ANP)