Ajax zonder uitsupporters naar Chelsea door straf UEFA

De UEFA straft Ajax club voor de ongeregeldheden na de uitwedstrijd tegen Valencia. De Amsterdamse club had al een voorwaardelijke straf na incidenten van vorig seizoen.

Ajax-speler Lisandro Martinez tijdens de warming-up in de uitwedstrijd tegen Valencia.
Ajax-speler Lisandro Martinez tijdens de warming-up in de uitwedstrijd tegen Valencia. Foto Reuters/Juan Medina

Ajax mag naar het Champions League-uitduel tegen Chelsea op 5 november geen supporters meenemen. Voetbalbond UEFA bestraft de Amsterdamse club voor ongeregeldheden in de laatste uitwedstrijd, in en tegen Valencia.

In Spanje raakten supporters van beide clubs slaags voor de hoofdingang van het stadion. Ook zouden Ajax-supporters in het uitvak vernielingen hebben aangericht. Naast het verbod op uitsupporters krijgt Ajax een boete van 50.000 euro en moet het ook nog eens 18.000 euro betalen omdat het vijf gele kaarten incasseerde in de wedstrijd.

Ajax lag al onder het vergrootglas van de Europese voetbalbond. De Amsterdamse club kreeg vorig seizoen deze straf al voorwaardelijk opgelegd, na eerdere incidenten met fanatieke supporters rond Europese wedstrijden. Deze straf is nu omgezet naar een definitieve. Als er binnen een jaar opnieuw ongeregeldheden zijn, zijn Ajax-fans wederom niet welkom bij een uitduel.

In een reactie laat Ajax weten dat er informatie is opgevraagd bij de UEFA, waarna besloten wordt of de club in beroep gaat.