Vier Bulgaarse supporters gearresteerd om racistische spreekkoren

De politie heeft vier voetbalsupporters opgepakt vanwege racistische uitingen tijdens de wedstrijd tegen Engeland.

Bulgaarse fans verlaten het stadion maandag tijdens de wedstrijd tegen Engeland.
Bulgaarse fans verlaten het stadion maandag tijdens de wedstrijd tegen Engeland. Foto Georgi Licovski/EPA

De Bulgaarse politie heeft woensdag vier voetbalsupporters opgepakt in het onderzoek naar de racistische spreekkoren tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd Bulgarije-Engeland eerder deze week. Dat meldt persbureau AP. Waarvan ze precies worden verdacht is nog niet bekend. Hun betrokkenheid bij de racistische incidenten wordt onderzocht, laat het ministerie van Binnenlandse Zaken weten.

De wedstrijd maandag werd tot twee keer toe stilgelegd omdat er vanaf de tribune racistische leuzen werden geuit. De fans maakten onder meer apengeluiden toen de Engelse spelers Raheem Sterling, Marcus Rashford en Tyrone Mings aan de bal waren. Ook zouden verschillende supporters de Hitlergroet hebben gebracht.

De voorzitter van de Bulgaarse voetbalbond, Borislav Michailov, stapte dinsdag op naar aanleiding van de incidenten. Bij de wedstrijd tegen Engeland mochten al minder toeschouwers aanwezig zijn vanwege eerdere racistische incidenten tijdens een wedstrijd tegen Kosovo afgelopen zomer.

Engeland won de wedstrijd met 6-0. Een deel van de Bulgaarse supporters verliet het stadion voordat de wedstrijd was afgelopen.