Staking cateraar KLM deels verboden

KLM Catering Services wilde dat de internationale vluchten werden ontzien bij de geplande 24-uursstaking.

Vliegtuigen van KLM op luchthaven Schiphol.
Vliegtuigen van KLM op luchthaven Schiphol. Foto Getty Images

De geplande 24-uursstaking van KLM Catering Services (KCS) op Schiphol is woensdag deels verboden. De rechter oordeelde dat de staking de intercontinentale vluchten niet mogen treffen. KCS had dinsdag een kort geding aangespannen om de staking te voorkomen. De stakingen waren gepland voor donderdag en volgende week donderdag.

Het dochterbedrijf van KLM, dat onder meer de catering regelt voor vluchten van KLM op Schiphol, vond dat de gevolgen van de staking te groot zouden zijn en wilde voorkomen dat de staking intercontinentale vluchten zou raken. Zonder maaltijd kunnen deze vluchten niet zomaar vertrekken. In welke vorm de acties nu plaatsvinden, is nog niet direct duidelijk.

KCS is verwikkeld in een cao-conflict met vakbond FNV. Vorige week staakte de cateraar ook maar toen werd op het laatste moment besloten de intercontinentale vluchten te ontzien.