politiek

Bestuur PvdD zet voorzitter Wolswinkel uit de partij

Het bestuur van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft voorzitter Sebastiaan Wolswinkel uit de partij gezet. In een dinsdagavond op de site van de partij gepubliceerde verklaring schrijft het bestuur dat Wolswinkel „stelselmatig bestuursbesluiten naast zich neerlegde” en de partij in de media „meermaals beschadigde door zijn persoonlijke opvattingen te uiten”. Ruud van der Velden, fractievoorzitter van de PvdD in Rotterdam, volgt hem voorlopig op. De partij gaat intussen op zoek naar een nieuwe voorzitter. De 25-jarige Wolswinkel is geroyeerd. Wolswinkel was eerder voorzitter van PINK!, de jongerentak van de partij. Hij werd in maart verkozen tot partijvoorzitter. Onlangs stapte Marianne Thieme op als fractievoorzitter van de PvdD in de Tweede Kamer. (NRC)