Voetbal

Zuid-Koreanen krijgen niets te zien van bijzonder duel

Van de voetbalwedstrijd tussen Noord-Korea en Zuid-Korea zullen de Zuid-Koreanen niets te zien krijgen. Het lukte geen van de Zuid-Koreaanse televisiezenders tot een overeenkomst te komen met de Noord-Koreaanse autoriteiten over de uitzendrechten van het WK-kwalificatieduel. Zuid-Koreanen kunnen de wedstrijd ook niet bijwonen, ze mogen de grens niet over. De wedstrijd wordt dinsdag gespeeld in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Het is de eerste officiële interland tussen de buurlanden op Noord-Koreaans grondgebied. Beide teams hebben hun eerste twee wedstrijden in de tweede kwalificatieronde van de Aziatische zone gewonnen. De andere landen in groep G zijn Turkmenistan, Libanon en Sri Lanka. De groepswinnaar plaatst zich in ieder geval voor de volgende ronde. (ANP)