Voetbal

Oekraïne plaatst zich door overwinning op Portugal voor EK

Oekraïne heeft zich geplaatst voor het EK van 2020. De ploeg van bondscoach Andrij Sjevtsjenko won in Kiev met 2-1 van Europees kampioen Portugal. Oekraïne is ongeslagen koploper in groep B, met negentien punten uit zeven wedstrijden. Portugal (elf uit zes) en Servië (tien uit zes) strijden nog om het tweede EK-ticket. Oekraïne stond na een half uur op 2-0 door doelpunten van Roman Jaremtsjoek en Andri Jarmolenko. Voor Portugal schoot Cristiano Ronaldo in de 72e minuut nog wel een strafschop raak, maar verder kwamen de Portugezen niet. Ook niet toen Oekraïne met tien man verder moest omdat Taras Stepanenko met een tweede gele kaart naar de kant ging. De benutte strafschop was Ronaldo’s zevenhonderdste doelpunt in zijn loopbaan, de 34-jarige aanvaller scoorde 95 keer voor zijn land. (ANP)