Voetbal

Frankrijk speelt voor eigen publiek gelijk tegen Turkije

Wereldkampioen Frankrijk heeft in de topper in groep H van de EK-kwalificatie niet kunnen winnen van Turkije: 1-1. Door het gelijkspel zijn de Turken na acht wedstrijden koploper met negentien punten, de Fransen volgen met een gelijk aantal punten uit evenveel duels. De doelpunten vielen in Parijs pas in de slotfase van de wedstrijd. Invaller Olivier Giroud brak voor Frankrijk in de 76ste minuut de ban door raak te koppen uit een hoekschop. Zes minuten later was het alweer gelijk, toen een andere invaller, Kaan Ayhan, met een kopbal doel trof voor Turkijke. De Turken vierden het doelpunt opnieuw met een militaire groet, net als vrijdag in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Albanië (1-0). Het gebaar wordt gezien als een steunbetuiging aan het Turkse offensief tegen de Koerden in Syrië. (ANP)