Tennis

Federer bevestigt deelname aan Olympische Spelen

Roger Federer heeft zijn deelname aan de Olympische Spelen van Tokio in 2020 bevestigd. Voor de 38-jarige Zwitser worden het zijn vijfde Spelen, na Sydney (2000), Athene (2004), Beijing (2008) en Londen (2012). In 2016 ontbrak hij in Rio de Janeiro vanwege een knieblessure. Op de erelijst van Federer, winnaar van twintig grandslams, ontbreekt olympisch goud in het enkelspel. In 2008 won hij wel goud in het dubbelspel, met Stan Wawrinka. Vier jaar later verloor Federer op Wimbledon de olympische finale van Andy Murray. In 2000, bij zijn olympisch debuut, ging Federer in de strijd om het brons onderuit tegen de Fransman Arnaud di Pasquale. In 2004 en 2008 kwam hij niet in de buurt van het podium. Het olympisch tennistoernooi wordt gespeeld op de hardcourtbanen van het Ariake Tennis Park. (ANP)