Golf

Primeur in Zweden: golftoernooi voor vrouwen en mannen

Zweden organiseert in juni 2020 het eerste gemengde golftoernooi. Tijdens de Scandinavian Mixed in Stockholm zullen 78 vrouwelijke en 78 mannelijke professionele golfers spelen om één trofee en één hoofdprijs van zo’n 300.000 euro. Het totale prijzengeld zal 1,5 miljoen euro bedragen. Het toernooi wordt onderdeel van zowel de European Tour als de Ladies European Tour. De Zweedse golfers Henrik Stenson en Annika Sörenstam zijn naar voren geschoven als de ambassadeurs van het evenement, dat minimaal drie edities zal kennen. „Dit toernooi kan bijdragen aan de wijze waarop golf in de toekomst kan worden gespeeld”, liet Stenson, in 2016 winnaar van het Britse Open, optekenen. De gestopte Sörenstam, tienvoudig majorwinaar, zei: „Het is een mooi moment om te laten zien dat golf voor iedereen is.” (ANP)