Drugs

Militairen aangehouden voor bezit en verkoop van harddrugs

Negen militairen zijn maandagochtend aangehouden op verdenking van het bezitten en verstrekken van harddrugs. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee maandag bekendgemaakt. Drie militairen werden aangehouden op hun woonadres, de anderen op kazernes. Vijf militairen werden aangehouden op de Johannes Postkazerne in Havelte, een ander op de de Oranjekazerne in Schaarsbergen. De aanhoudingen werden gedaan op bevel van de officier van justitie van het arrondissementsparket Oost-Nederland, aldus de marechaussee. Begin juli werd een Nederlandse militair opgepakt op verdenking van drugssmokkel vanuit Curaçao. Een dag eerder werd cocaïne ontdekt in een container op een marinebasis op het eiland. Deze zou naar Nederland worden vervoerd. (NRC)