Drenthe

Gezin wachtte jaren in kelder op ‘einde der tijden’

In een afgelegen boerderij in het Drentse Ruinerwold is een onbekende vader met zes kinderen ontdekt, die al jaren in de kelder van de boerderij woonden. Zij zouden wachten op ‘het einde der tijden’.

De oudste zoon, een man van 25 jaar, verdween maandag uit de boerderij en meldde zich bij een kroeg, zo meldt RTV Drenthe. De man was compleet verward, waarna de politie is gebeld.

De politie heeft de boerderij doorzocht en ontdekte achter een kast in de woonkamer een trap naar de kelder. Daar woonden de vader en vijf andere kinderen. De vader bleek enkele jaren geleden een herseninfarct te hebben gehad en lag in bed.

Het gezin, met kinderen tussen de 16 en 25 jaar, had geen contact met de buitenwereld en leefde volledig zelfvoorzienend. Zij hadden een groentetuin en een geit en hielden zich daarmee in leven. De buren kenden het gezin niet. De kinderen zouden geen idee hebben van het bestaan van andere mensen. Waar de moeder is, is niet bekend. (ANP)