In beeld

Verdriet en rouw aan beide zijden van de Turks-Syrische grens

Het Turkse offensief tegen de Koerdische YPG in het noordoosten van Syrië heeft de afgelopen dagen geleid tot doden en gewonden aan beide zijden van de grens. Terwijl nabestaanden rouwen, gaan de gevechten door.

Sinds de Turkse invasie in Noord-Syrië woensdag begon, zijn aan beide zijden van de Turks-Syrische grens doden en gewonden gevallen. In Ras al-Ain raakte deze Syrische vrouw gewond door scherven van een Turkse granaat.
Foto Delil Souleiman/AFP
Het conflict heeft ertoe geleid dat tienduizenden overwegend Koerdische Syriërs hun huis zijn ontvlucht.
Foto Delil Souleiman/AFP
De gevolgen van de invasie zijn van kilometers afstand te zien. Deze foto toont het dorp Ras al-Ain na aanvallen van het Turkse leger.
Foto Ozan Kose/AFP
Nabestaanden in Suruç rouwen om de dood van dorpshoofd Halil Yagmur. Hij kwam om het leven door een mortiergranaat.
Foto Ozan Kose/AFP
Inwoners van Ein Issa juichen maandag wanneer Syrische troepen arriveren. Het leger van president Assad komt de Koerden van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) ondersteunen in het grensgebied.
Foto Sana/AP
Deze foto is gemaakt in de Turkse stad Akçakale, waar de afgelopen dagen meerdere doden vielen. Vanuit de grensstad zijn de effecten van de bombardementen in Noord-Syrië te zien.
Foto Lefteris Pitarakis/AP
Gewonden in een ziekenhuis in de Syrische plaats Tell Tamer.
Foto EPA/Stringer
Syriërs begroeten de militairen van het leger van Assad in Tell Tamer.
Foto Sana/EPA
Door Turkije gesteunde Syrische rebellen vervoeren een kameraad die gewond raakte tijdens gevechten in de buurt van Tell Abyad.
Foto Bakr Alkasem/AFP
Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten hebben door Turkije gesteunde Syrische rebellen verschillende Koerdische burgers geëxecuteerd.
Foto Delil Souleiman/AFP
Volgens het Turkse ministerie van Defensie hebben de Turkse troepen en Syrische rebellen het strategische gelegen Ras al-Ain ingenomen.
Foto Nazeer Al-Khatib/AFP
Een oudere man in de Turkse stad Akçakale wordt geëvacueerd na een aanval op de stad met een mortiergranaat vanuit Syrië.
Foto Bulent Kilic/AFP
Een gewonde man wordt behandeld in een ziekenhuis in Qamishli, nadat een Turkse luchtaanval een konvooi van voertuigen heeft geraakt. Onder de inzittenden bevonden zich burgers en journalisten.
Foto Delil Souleiman/AFP
Deze Syriërs konden terugkeren terug naar hun huizen in Ain al-Arus nadat door Turkije gesteunde Syrische rebellen de stad hebben veroverd.
Foto Bakr Alkasem/AFP