Negen militairen aangehouden voor bezit harddrugs

Zes militairen werden aangehouden op kazernes, drie anderen op hun woonadres.

De Oranjekazerne in Schaarsbergen.
De Oranjekazerne in Schaarsbergen. Foto Remko de Waal/ANP

Negen militairen zijn maandagochtend aangehouden op verdenking van het bezitten en verstrekken van harddrugs. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee maandag bekendgemaakt. Drie militairen werden aangehouden op hun woonadres, de anderen op kazernes.

Vijf militairen werden aangehouden op de Johannes Postkazerne in Havelte, een ander op de de Oranjekazerne in Schaarsbergen. De aanhoudingen werden gedaan op bevel van de officier van justitie van het Arrondissementsparket Oost-Nederland, aldus de marechaussee.

Over de identiteit van de militairen heeft de marechaussee niets bekendgemaakt. Een woordvoerder laat weten verder niets over de zaak naar buiten te brengen. Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland onderzoekt de zaak.

Begin juli werd een Nederlandse militair opgepakt op verdenking van drugssmokkel vanuit Curaçao. Een dag eerder werd cocaïne ontdekt in een container op een marinebasis op het eiland. Deze zou naar Nederland worden vervoerd. Een jaar eerder trof de marechaussee op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn een grote hoeveelheid drugs aan.