Agressie

Geweld tegen politie in Doetinchem en Roosendaal

Een groep van naar schatting vijftig mensen heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag in Doetinchem tegen de politie gekeerd. Daarbij is een agente gewond geraakt aan haar hand. In totaal waren ongeveer vijftig agenten uit heel Oost-Nederland en politiehonden nodig om de rust terug te brengen. Vier mannen zijn aangehouden, meldt de politie. De problemen begonnen rond 03.00 uur met een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid. Toen de agenten arriveerden was een deel van de groep vertrokken naar een nabijgelegen straat. Daar werd een man door een van de leden van de groep mishandeld. Agenten grepen in, waarop de groep zich tegen de politie keerde. De politie is nog op zoek naar de man die op straat werd mishandeld.

Ook in het centrum van het Brabantse Roosendaal keerde uitgaanspubliek zich zaterdagnacht tegen de politie. Agenten werden bekogeld met vuurwerk, glazen en flessen. De politie voerde charges uit en heeft uiteindelijk de Markt schoongeveegd. Vier mannen en een meisje zijn aangehouden. Rond 03.30 uur waren opstootjes ontstaan in en bij een café aan de Markt, vermoedelijk nadat in het café een vechtpartij was ontstaan tussen twee groepen jongeren. Een aantal vechtersbazen werd uit de kroeg gezet, maar eenmaal buiten werd het er volgens de politie niet beter op. (NRC)