Bottas wint Grote Prijs van Japan, Verstappen valt uit

De Fin Bottas wint de GP van Japan. Max Verstappen viel uit nadat zijn auto beschadigd raakte door een botsing met Charles Leclerc.

De beschadigde auto van Charles Leclerc (rechts) nadat hij in aanraking kwam met Max Verstappen.
De beschadigde auto van Charles Leclerc (rechts) nadat hij in aanraking kwam met Max Verstappen. Foto Behrouz Mehri/AFP

De Fin Valtteri Bottas heeft de Grote Prijs van Japan op zijn naam geschreven. De coureur van Mercedes dankte zijn zege aan een geweldige start, waarin hij oprukte van de derde naar de eerste plaats. Vervolgens reed hij de race op het circuit van Suzuka vlekkeloos uit.

Sebastian Vettel van Ferrari finishte op ruim elf seconden achterstand als tweede. De Duitser was van poleposition vertrokken. Hij moest in de slotfase van de race alles op alles zetten om Lewis Hamilton van zich af te houden.

De Britse wereldkampioen van Mercedes, die afstevent op zijn zesde wereldtitel, eindigde als derde. Met de eerste en de derde plaats in Japan verzekerde Mercedes zich voor het zesde jaar op rij van de constructeurstitel voor het beste team.

Max Verstappen viel in de veertiende ronde uit door schade aan zijn auto. De Nederlander werd in de eerste bocht van de wedstrijd geraakt door de Ferrari van Charles Leclerc.

De start in Japan, waarbij Charles Leclerc van Ferrari Max Verstappen raakt.


(ANP/NRC)