Manchester

Vier gewonden na ‘terreurdaad’

Een man heeft vrijdag vier mensen in een winkelcentrum in Manchester neergestoken. Hij is door de politie aangehouden „op verdenking van een terroristische daad”. Een getuige zegt tegen de Britse omroep BBC dat hij vrijdagochtend even na 11.00 uur lokale tijd in het winkelcentrum een man zag rondrennen met een groot mes. Twee ongewapende agenten zouden de man, een veertiger, in eerste instantie hebben geprobeerd tegen te houden, waarna hij hen met het mes achterna was gegaan. De man is uiteindelijk met hulp van een taser aangehouden. Het winkelcentrum werd geëvacueerd en de antiterreurafdeling van de Britse politie heeft het onderzoek naar de steekpartij overgenomen. Drie van de slachtoffers moesten naar het ziekenhuis, ze zijn buiten levensgevaar. (NRC)