Podcast

Waarom de oppositie haar machtspositie niet verzilvert

Nu Wybren van Haga (VVD) heeft besloten zijn zetel te houden, heeft de coalitie geen meerderheid meer in de Tweede Kamer. Gouden tijd voor de oppositie. Tenminste, dat zou je denken. Maar die machtspositie lijkt al verdwenen voor deze verzilverd kon worden. En dat komt door de nieuwe houding van GroenLinks.

In deze Haagse Zaken duiken we in de rol van de oppositie in een democratie en we bespreken wanneer het voor de coalitie risicovol wordt dat ze geen meerderheid te hebben. Guus Valk en Mark Lievisse Adriaanse bespreken de rol van GroenLinks en Partij van de Arbeid, die er andere ideeën over oppositie voeren op nahouden.

Luister ook de vorige alevering van Haagse Zaken: Bestraffen, gedogen of toch legaliseren: over het ambivalente Nederlandse drugsbeleid.