Stikstofuitspraak

Honderd boeren blokkeerden toegangswegen tot Wooldse Veen

Ongeveer honderd boeren hebben donderdagochtend de drie toegangswegen tot het Wooldse Veen bij Winterswijk geblokkeerd. Zij zijn boos dat in het Achterhoekse natuurgebied bij herstelwerkzaamheden wordt doorgewerkt met machines, terwijl veel projecten en vergunningaanvragen in de rest van Nederland stilliggen vanwege de stikstofuitspraak van de Raad van State. De herstelwerkzaamheden zijn bedoeld om het gebied te beschermen tegen dichtgroeien en verdroging. De boeren vrezen dat zij hun bedrijven moeten sluiten omdat er rond Winterswijk vier beschermde natuurgebieden liggen, zegt actieleider en melkveehouder Alfred Scholten. Als natuurherstel in beschermde gebieden voorrang krijgt, moeten volgens hem ook alle andere bedrijven rond Winterswijk sluiten. (NRC)