Indonesië

Minister van Veiligheid Wiranto neergestoken bij werkbezoek

De Indonesische minister van Veiligheid Wiranto is donderdag bij een werkbezoek neergestoken. Ook een lokale politiechef en een andere onbekende persoon raakten gewond. Geen van allen verkeert in kritieke toestand. De politie vermoedt dat de dader beïnvloed is door het gedachtengoed van terreurgroep Islamitische Staat. De dader en een vermoedelijke handlanger zijn opgepakt. De 72-jarige Wiranto zou de lokale politiechef van de plaats Pandeglang ontmoeten, zo’n 50 kilometer ten westen van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Op het moment dat de minister uit een auto stapte, stormde de dader op hem af. Hij stak Wiranto in zijn buik en raakte ook de politiechef en een omstander. Wiranto is overgebracht naar een ziekenhuis in Jakarta, waar hij is geopereerd. Zijn toestand is stabiel. (NRC)