Televisie

Chateau Meiland winnaar van Gouden Televizier Ring

SBS6-programma Chateau Meiland is volgens kijkers het beste programma van het afgelopen televisieseizoen. De reality-serie over een Nederlands echtpaar dat een kasteel runt in Frankrijk won woensdagavond de Gouden Televizier Ring. De negen afleveringen van Chateau Meiland, dat is vernoemd naar het stel Martien en Erica Meiland, werden door miljoenen mensen bekeken. Dit was het eerste seizoen van het programma. Het is voor het eerst sinds 2005 dat SBS6 de Ring, de belangrijkste publieksprijs in de Nederlandse tv, wint. De soap was samen met Beste Zangers (AvroTros) en Expeditie Robinson (RTL) genomineerd. Deze twee andere titels kwamen al eerder in aanmerking voor de onderscheiding: het muziekprogramma was twee jaar geleden genomineerd, Expeditie Robinson vijfmaal. (NRC)