Subsidie

Internationale nachttrein richting Wenen rijdt eind 2020 weer

De internationale nachttrein keert terug in Nederland. Vanaf december volgend jaar rijdt er iedere dag een trein vanaf Amsterdam naar München en Wenen. Dat maakte staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat, D66) donderdag bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Een enkeltje Amsterdam-Wenen duurt straks ongeveer veertien uur. De Nederlandse Spoorwegen en het Oostenrijkse spoorbedrijf ÖBB waren al langer in gesprek over het doortrekken van de nachttrein tussen Wenen en Düsseldorf naar Amsterdam, maar vroegen daar afgelopen zomer subsidie voor. Het kabinet trekt 6,7 miljoen euro uit voor het project. Voor dat bedrag kan de nachttrein tussen 2021 en 2024 rijden. De hoop is dat vervoersbedrijven daarna het traject zelf gaan verzorgen. (NRC)