Klanten in verdrukking bij opening MediaMarkt Leidschendam

Honderden mensen waren op de opening van een nieuw MediaMarkt-filiaal afgekomen. Een aantal mensen raakte lichtgewond.

Archiefbeeld van een MediaMarkt-filiaal. Dit is niet de winkel in Leidschendam.
Archiefbeeld van een MediaMarkt-filiaal. Dit is niet de winkel in Leidschendam. Foto Andreas Arnold/DPA

Bij de chaotische opening van een nieuw MediaMarkt-filiaal in Leidschendam zijn donderdagochtend enkele bezoekers in de verdrukking gekomen. Daardoor vielen volgens een woordvoerder van de politie een paar lichtgewonden, hoeveel precies is niet duidelijk. Honderden mensen waren op de opening afgekomen.

De mensenmassa was vermoedelijk op de been vanwege een openingsaanbieding van de elektronicawinkel: de eerste honderd klanten zouden gratis een set bluetooth-oordopjes ter waarde van 115 euro krijgen. Aanvankelijk zou de winkel om 09.30 uur open gaan. Volgens de regionale nieuwssite Regio15.nl stonden er om 09.00 uur echter al zo veel mensen voor de deur, dat de politie de winkel vroeg eerder open te gaan.

Twitter avatar regio15 Redactie Regio15.nl De chaos rond de opening van de #MediaMarkt #Leidschendam zou wellicht iets te maken kunnen hebben met de gratis JBL Bluetooth oortjes twv 115 euro voor de eerste 100 klanten…. https://t.co/vejo5LRt6i

In het gedrang dat ontstond toen de deuren open gingen, zouden kassa’s en beveiligingspoortjes zijn gesneuveld. Toen bleek dat meerdere mensen in de verdrukking waren gekomen, rukte een aantal ambulances uit naar het MediaMarkt-pand. De politie zegt dat verschillende klanten kneuzingen hebben opgelopen.

‘Hartig woordje’

Inmiddels zijn alle hulpdiensten weg bij het filiaal, zegt de politiewoordvoerder. Er zal volgens haar „nog wel een hartig woordje gesproken worden” met de winkeleigenaar. De gratis oordopjes zouden volgens Regio15.nl inmiddels op zijn.

Het nieuwe MediaMarkt-filiaal zit in de Mall of the Netherlands, een megawinkelcentrum dat verrijst op de plaats van het uit de jaren zestig stammende winkelcomplex Leidsenhage. Het project, dat circa 600 miljoen euro kost, is gebaseerd op een groot winkelcentrum in Stockholm. Het is nog deels in aanbouw en moet volgend jaar klaar zijn.

Lees meer over de Mall of the Netherlands: Marmeren vloeren, ook voor Jan met de pet