Datalek

Twitter lekte e-mailadressen en 06-nummers aan adverteerders

De telefoonnummers en e-mailadressen die Twittergebruikers hebben opgegeven voor het extra beveiligen van hun accounts zijn „onbedoeld” gebruikt door adverteerders. Dat meldde Twitter dinsdagnacht in een verklaring.

Hoeveel gebruikers zijn getroffen door het datalek zegt Twitter niet te weten. Het probleem zou op 17 september zijn verholpen. Bedrijven kunnen bij Twitter een contactenlijst uploaden, zodat ze gericht reclames kunnen laten zien aan hun eigen klantenbestand. Wanneer een adverteerder zo’n lijst invoerde, linkte Twitter ook de telefoonnummers en e-mailadressen die gebruikers invoerden voor de zogeheten tweestapsverificatie. Dat was niet de bedoeling, die gegevens waren alleen bedoeld voor de beveiliging van de accounts. (NRC)