Rotterdammer aangehouden voor knock-out slaan agent bij trouwstoet

De man die een politieagent van achteren knock-out sloeg, is aangehouden in Lopik. Het incident leidde tot veel commotie in Rotterdam.

De politie-agent die werd geslagen, is nog steeds niet fulltime aan het werk.
De politie-agent die werd geslagen, is nog steeds niet fulltime aan het werk. Foto Gettyy Images

Een 25-jarige Rotterdammer is woensdag in Lopik gearresteerd omdat hij een agent knock-out zou hebben geslagen tijdens een trouwstoet in Rotterdam eind augustus. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De man zou de agent van achteren een klap hebben gegeven toen hij de trouwstoet controleerde. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid.

Op 30 augustus ontving de Rotterdamse politie meerdere meldingen over overlast door een trouwstoet. De bruidsgasten zouden onnodig aan het toeteren zijn, op een asociale manier rijden en het overige verkeer blokkeren. Ook na een waarschuwing door de politie gingen zij hiermee door. Uiteindelijk besloot de politie om in te grijpen.

Op de Westzeedijk hield de politie meerdere bruidsgasten aan. Hierop reageerden enkele anderen woedend, een van hen sloeg een agent zo hard dat hij korte tijd het bewustzijn verloor. Volgens de politie heeft de klap zo veel impact gehad dat de man nog steeds niet fulltime kan werken.

Lees ook dit opiniestuk over ‘Toeterturken’

Het incident leidde tot veel commotie in Rotterdam, waar al langer kritiek wordt geuit op de vele trouwstoeten. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft inmiddels aangekondigd dat trouwstoeten vanaf 2020 vooraf moeten worden gemeld bij de gemeente. Wie dat niet doet, riskeert een geldboete.