Protest

Boeren: acties op 16 oktober op Binnenhof en bij RIVM

Boeren willen op woensdag 16 oktober opnieuw protesteren, dit keer op het Binnenhof in Den Haag en bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven. Dat bevestigt Sita van Keimpena van de actiegroep Farmers Defence Force. Het is nog niet bekend hoeveel boeren zich zullen aansluiten bij het protest. Volgens Van Keimpena is er „behoorlijk wat belangstelling” getoond via WhatsApp-groepen en Facebook. Ook is nog geen melding gemaakt bij de gemeente. Donderdag komt Farmers Defence Force bijeen om de details van het protest te bespreken. De actiegroep Agractie, die de grote demonstratie op het Malieveld op 1 oktober mede organiseerde, heeft zich nog niet aangesloten bij het protest van volgende week woensdag. (NRC)