Recensie

Recensie

Josylvio is zowel muzikaal als vocaal in topvorm

Josylvio, een van de meest productieve en succesvolle Nederlandse rappers van het moment, is op zijn nieuwe, derde album in topvorm, zowel muzikaal als vocaal. De instrumentaties van Gimma (‘game’) combineren een omfloerste ondertoon met vrolijke thema’s. Er worden allerlei stijl-elementen gebruikt; een oud-Hollandse accordeon in ‘Vroeger’, of de veelkleurige percussie in ‘Waarom Zoeken Naar Liefde’. In een groot deel van de tracks vertelt Josylvio, niet voor het eerst, dat hij vroeger drugs dealde, maar nu met muziek furore maakt („Vroeger crack koken, nu betaalt rap mij”). Dat wordt voorspelbaar. Maar de opsommingen van zijn weelde zijn grappig; sommige statussymbolen krijgen zelfs een koosnaam (‘Loubou’, ‘Range’). Josylvio’s zangerige rapstijl laat de woorden kolken, in een ruime mix van talen. Hij bezingt de kwaliteit van diamanten en zijn liefde voor stoelverwarming, en grijpt even makkelijk terug op zijn verleden: met een swingende staccato-uitspraak van het woord ‘achterstandswijk’.