Extinction Rebellion

Weer klimaatactivisten opgepakt in Amsterdam

De politie heeft dinsdag zo’n veertig klimaatdemonstranten aangehouden bij het kantoor van ABN Amro in Amsterdam. Betogers die geen gehoor gaven aan de oproep van de burgemeester om te vertrekken, werden gearresteerd. Volgens een woordvoerder van de politie waren er zo’n vijftig actievoerders aanwezig. In het Vondelpark waren dinsdagavond ook nog zo’n vijftig aanhangers van actiegroep Extinction Rebellion, schat de politie. Ze willen daar een meerdaags kamp opzetten, maar ze hebben te horen gekregen dat dit niet is toegestaan. Eerder op de dag waren er ongeveer tweehonderd demonstranten in het park. Volgens een woordvoerder van de burgemeester moeten de betogers hun tenten weghalen. Doen ze dat niet, dan worden de kampeerspullen in beslag genomen. Een zegsman van de actievoerders liet weten dat ze voorlopig niet van plan zijn te vertrekken. (ANP)