Den Haag

‘Remkes vervangt Krikke als waarnemend burgemeester’

VVD-er Johan Remkes is gevraagd waarnemend burgemeester van Den Haag te worden, als vervanger van de zondag opgestapte Pauline Krikke. Dat bevestigen bronnen binnen het gemeentehuis na een bericht van Omroep West. Eind van deze woensdagmiddag hebben de Haagse fractievoorzitters een kennismakingsgesprek met hem. Als er geen grote bezwaren zijn, zal de commissaris van de koning in Zuid-Holland hem benoemen. De 68-jarige Remkes – oud-minister, oud-staatssecretaris, voormalig commissaris van de koning in Noord-Holland – zal in elk geval tot de zomer de burgemeesterstaken waarnemen. Krikke (VVD) nam zondag ontslag na een kritisch rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de vuurstapels op Scheveningen en in Duindorp. (NRC)