Rechtbank

22 en 28 jaar geëist tegen twee verdachten voor ‘vergismoord’

Twee mannen die terechtstaan voor een ‘vergismoord’ op een Russische vrouw in Venlo in 2012 hebben maandag 22 en 28 jaar cel tegen zich horen eisen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Het gaat om een 58-jarige Nederlander en een 40-jarige Let. Het 39-jarige slachtoffer werd in oktober 2012 doodgeschoten voor haar woning. Het beoogde doelwit van de aanslag was haar partner, Wilmo R. die volgens justitie betrokken was bij een conflict over drugsgeld: hij zou 600.000 euro hebben geëist van de 40-jarige hoofdverdachte, John B., vanwege een mislukt cocaïnetransport. B. zou de 39-jarige Dennis W., die optreedt als kroongetuige in de zaak, hebben gevraagd de moord uit te voeren. W. schakelde daarop de Let Janis V. in. Justitie wil dat John B. 28 jaar wordt vastgezet; tegen V. is 22 jaar geëist. (NRC)