Industrie

VDL Nedcar schrapt 700 flexibele banen door krimpende automarkt

Autofabriek VDL Nedcar denkt minder flexibele arbeidskrachten nodig te hebben door de krimpende automarkt. Daarom worden zevenhonderd banen die worden vervuld door uitzendkrachten geschrapt. De afbouw van flexibel personeel begint in de week van 4 november en is naar verwachting tegen het einde van het jaar afgerond. VDL Nedcar lichtte het personeel in augustus al in dat er waarschijnlijk banen zouden gaan verdwijnen. De Limburgse autofabriek biedt de ontslagen uitzendkrachten waar mogelijk een baan aan op andere VDL-vestigingen. Na de ingreep blijven er nog zo'n vierhonderd flexwerkers over in de fabriek in Born. Bij VDL Nedcar werken na het schrappen van de arbeidsplaatsen nog ongeveer 4.800 mensen. Op de top van de markt werkten daar 7.200 mensen. (ANP)