Oekraïne-affaire

‘Tweede klokkenluider doet verhaal over Trump’

Een tweede klokkenluider heeft in de Verenigde Staten zijn verhaal gedaan over het optreden van president Trump in de Oekraïne-affaire. Dat zei Mark Zaid, de advocaat van zowel de nieuwe als de oude klokkenluider, zondag tegen ABC News. De kwestie draait om een telefoongesprek tussen Trump en zijn Oekraïense collega Zelensky. Dit heeft geleid tot onderzoek door het Huis van Afgevaardigden voor een afzettingsprocedure tegen de Trump. Trump verzocht Zelensky om onderzoek naar zijn politiek rivaal Joe Biden. De nieuwe klokkenluider zou rechtstreekse informatie hebben over het bewuste telefoontje en gepraat hebben met de baas van de interne toezichthouder van de inlichtingendiensten. Volgens Zaid werkt de persoon bij de inlichtingendiensten, net als de eerste klokkenluider. (NRC)