Nijmegen

Pompestichting stelt onderzoek in na ontsnappingen van drie tbs’ers

De Pompestichting laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar ontsnappingen van drie tbs’ers uit de kliniek van de stichting in Nijmegen. Het onderzoek moet uitwijzen hoe het komt dat het in ongeveer een maand tijd drie keer fout is gegaan. Wanneer het onderzoek begint, kon een woordvoerder zondag niet zeggen. Het besluit volgt op de verdwijning van zedendelinquent Ronald van Z., afgelopen vrijdag. De man ging er tijdens een begeleid verlof op de fiets vandoor. Van Z., volgens persbureau ANP veroordeeld voor kindermisbruik, is nog altijd voortvluchtig. Vrijdag waarschuwde de politie burgers om Van Z. niet zelf aan te spreken als ze hem zien, maar direct het alarmnummer te bellen. Burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls zei zaterdag te verwachten „dat er maatregelen genomen worden”. (NRC)