MotoGP

Zes voor Márquez

Foto’s AP, AFP

Marc Márquez is voor de zesde keer wereldkampioen in de MotoGP geworden. De 26-jarige Spanjaard won zondag de Grote Prijs van Thailand en is, met nog vier races te gaan, niet meer te achterhalen voor de Italiaan Andrea Dovizioso. Márquez won dit jaar negen races en finishte vijf keer als tweede. Alleen bij de GP van de Verenigde Staten viel hij uit. Het is voor de Honda-coureur de achtste wereldtitel in totaal; Márquez werd in 2010 wereldkampioen in de 125cc en in 2012 in de Moto2. Zijn eerste wereldtitel in de MotoGP won hij in 2013, als debutant. Márquez is met 20 jaar en 266 dagen nog altijd de jongste wereldkampioen ooit. De meest gelauwerde coureur in de koningsklasse is hij (nog) niet. De Italianen Giacomo Agostini (acht titels ) en Valentino Rossi (zeven) gaan Márquez nog voor.