ListeriaAH België roept wel vleeswaren terug

In België heeft supermarktketen Albert Heijn vleeswaren uit de schappen gehaald vanwege de mogelijke aanwezigheid van listeria. Dat meldde het Federaal voedselagentschap FAVV zondag. Het gaat om zeven soorten voorverpakte en gesneden vleeswaren van het merk Wahid. De vleeswaren zijn geleverd door het Nederlandse bedrijf Offerman. Vrijdag werd bekend dat drie mensen zijn overleden door de listeriabesmetting in vleeswaren van Offerman. In Nederland werden de producten onder meer geleverd aan Jumbo, Aldi en Sligro. Die zijn teruggeroepen. (NRC)

Correctie 7 oktober: In dit bericht stond ten onrechte dat Albert Heijn in Nederland geen producten verkoopt van het merk Wahid. Dat is hierboven gecorrigeerd: AH verkoopt die wel. De supermarktketen verzuimde te melden dat het in Nederland Wahid-vleeswaren heeft teruggeroepen. Lees hier ons nieuwsbericht over die kwestie.