Twee Nederlandse vrouwen aangehouden in Belgische vermissingszaak

De politie arresteerde twee vrouwen die betrokken zouden zijn bij de verdwijning van de Vlaming Johan Van Der Heyden, die sinds begin juni wordt vermist.

Foto Koen van Weel/ANP

De politie heeft zaterdagochtend in het Brabantse Steenbergen twee Nederlandse vrouwen gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid in een Belgische vermissingszaak. De vrouwen van 18 en 39 jaar hebben mogelijk iets te maken met de verdwijning van Johan Van Der Heyden, die sinds 2 juni wordt vermist.

De arrestatie van de twee ging in samenwerking met de Belgische politie. Momenteel wordt er door zo’n twintig agenten sporenonderzoek verricht in een woning en een loods. Wat de twee verdachten met de panden te maken hebben, kon de politiewoordvoerder niet zeggen. Wel kon hij bevestigen dat de twee vrouwen uit Steenbergen komen.

Johan Van Der Heyden werd voor het laatst gezien op 2 juni. De 56-jarige loodgieter verliet op die avond zijn huis in Lint, maar kwam nooit terug.