Kalveren

Winst voor Dirty God

Foto Remko de Waal/ANP

Dirty God, de derde speelfilm van regisseur Sacha Polak (midden, gestreept jasje), is de verrassende winnaar van het Gouden Kalf voor de beste film op het Nederlands Film Festival. Polak werd ook geëerd met het Gouden Kalf voor de beste regie. De film is een portret van een jonge vrouw in Londen, die ernstig verminkt is geraakt bij een zuuraanval door haar ex-vriend. Na de aanslag probeert ze haar leven weer op te pakken, terwijl ze ondertussen voor haar dochtertje moest zorgen. Dirty God, een Engelstalige internationale co-productie, was eerder al geselecteerd voor het prestigieuze Sundance-festival in de VS. Het Gouden Kalf voor beste film komt op naam van producent Marleen Slot. De film viel ook in de prijzen voor beste filmmuziek. (NRC)