Na Oekraïne vraagt Trump ook China om omstreden onderzoek naar Biden

Verenigde Staten

De Amerikaanse president Donald Trump heeft ook China opgeroepen onderzoek te doen naar de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en zijn zoon Hunter Biden. In een gesprek met journalisten bij het Witte Huis erkende hij bovendien voor het eerst dat hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft gevraagd de familie Biden te onderzoeken.

Trumps uitspraken kunnen geïnterpreteerd worden alsof hij opnieuw vraagt om buitenlandse inmenging in de presidentsverkiezingen van 2020. De afgelopen weken werd via een klokkenluider in het Witte Huis bekend dat Trump Zelensky had gevraagd om een onderzoek naar de Bidens. Door Biden in een kwaad daglicht te stellen hoopt Trump vermoedelijk dat zijn kansen bij de verkiezingen afnemen.

Het gesprek tussen Trump en Zelensky was de aanleiding voor de Democratische Partij om een impeachment-onderzoek naar Trump te laten openen, de eerste stap naar de mogelijke afzetting van de president. Volgens de Democratische voorzitter van de inlichtingencommissie Adam Schiff breekt Trump met zijn oproep aan China zijn presidentiële eed en brengt hij de nationale veiligheid in gevaar. . In Oekraïne noch China zijn bewijzen gevonden dat een van de Bidens een wet heeft overtreden.

De Bidens in Oekraïne pag. 14-15