Prins Harry dient ook aanklacht in tegen The Sun en The Daily Mirror

De twee Britse tabloids zouden hebben geprobeerd de voicemail van prins Harry af te luisteren. Dinsdag diende hij al een aanklacht in tegen een andere Britse krant.

Prins Harry tijdens een toespraak in Malawi eind september.
Prins Harry tijdens een toespraak in Malawi eind september. Foto Dominic Lipinski/EPA

Prins Harry heeft de uitgevers van de Britse kranten The Sun en The Daily Mirror aangeklaagd. De tabloids zouden hebben geprobeerd om zijn voicemail af te luisteren. Dat bevestigt zijn woordvoerder vrijdagavond tegenover Britse media. Dinsdag klaagde hij samen met zijn vrouw Meghan al de Mail on Sunday aan voor het publiceren van een privébrief.

Er zijn geen details bekendgemaakt over de nieuwe aanklacht. Volgens Britse media heeft deze betrekking op gebeurtenissen in de eerste jaren van 2000. Een aantal jaar geleden bleek dat verschillende tabloids op grote schaal bekende Britten hadden afgeluisterd. Die onthulling leidde tot het einde van schandaalkrant News of the World, en politieke problemen voor toenmalig premier David Cameron, die de oud-hoofdredacteur van de krant in dienst had.

Dinsdag maakte prins Harry in een verklaring bekend dat hij en zijn vrouw de krant Mail on Sunday hebben aangeklaagd voor het publiceren van een privébrief van Meghan aan haar vader Thomas Markle. Die krant wordt aangeklaagd voor schending van privacy, inbreuk op auteursrecht en het verspreiden van onjuiste informatie. Die aanklacht werd in Britse media omschreven als „lancering van een aanval op de Britse roddelpers”.

Harry refereerde eerder tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika al aan de ‘meedogenloze’ manier waarop tabloids op zijn echtgenote ‘jagen’. Dat was een expliciete verwijzing naar zijn moeder Diana, die veelvuldig werd achtervolgd door papparazzi en in 1997 om het leven kwam bij een auto-ongeluk in een Parijse tunnel toen zij door fotografen werd belaagd.