Liquidatie

Politie arresteert verdachte moord strafrechtadvocaat Derk Wiersum

De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden in verband met de moord op strafrechtadvocaat Derk Wiersum. Over de identiteit van de verdachte is verder niets bekendgemaakt. Hij zit in volledige beperkingen en mag geen contact hebben met de buitenwereld. Het is niet duidelijk of de politie denkt dat de verdachte de schutter is. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De politie heeft ook de bestelbus gevonden die vermoedelijk is gebruikt als vluchtauto. Het busje is in beslag genomen. Eerder stelde de politie dat er vermoedelijk twee personen in de auto zaten. Twee weken geleden werd Wiersum doodgeschoten voor zijn huis in Amsterdam. Vermoedelijk is hij vermoord omdat hij kroongetuige Nabil B. bijstond, die belastende verklaringen heeft afgelegd over onder meer crimineel Ridouan Taghi. (NRC)