In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: sommige beelden kunnen door lezers als schokkend worden ervaren.
Afgelopen maandag voerden de boeren in Nederland de boventoon. Omdat er meer dan 2.000 trekkers vanuit alle hoeken van Nederland over de snelweg naar het Malieveld in Den Haag trokken, werd het de drukste ochtendspits ooit. Op het hoogtepunt stond er 1.100 kilometer file. De boeren demonstreerden voor 'een complete herwaardering' van het boerenbestaan in Nederland.
Foto Merlin Daleman
Door hevige regenval zijn er afgelopen week in het noorden van India zeker 100 doden gevallen. Veel gebouwen liepen onder water, waaronder ook dit ziekenhuis in de deelstaat Bihar.
Foto Sachin Kumar / AFP
Onrust in de straten van Hongkong, rond de viering van de zeventigste verjaardag van de Volksrepubliek China op 1 oktober. Er vielen ruim honderd gewonden, onder wie een 18-jarige demonstrant die door een politieagent van dichtbij in de borst werd geschoten.
Foto Nicolas Asfouri / AFP
Een groepje mannen tuurt over de Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld in het zuidwesten van Bolivia.
Foto Aizar Raldes / AFP
Aanhangers van de Oostenrijkse ÖVP, afgelopen zondag in Wenen. Ze juichen als ze op het scherm zien dat hun partij de parlementsverkiezingen aan het winnen is.
Foto Matthias Schrader / AP
Een student werpt een brandende speer richting de politie, in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Daar ging men afgelopen week de straat op om te demonstreren tegen corruptie.
Foto Achmad Ibrahim / AP
Ook protesten in Irak, tegen corruptie en het gebrek aan basisvoorzieningen. Sinds het verdrijven van dictator Saddam Hussein in 2004, zijn er al honderden miljarden dollars aan publiek geld op onverklaarbare wijze verdwenen.
Foto Haidar Jamdani / AFP
Emmanuel Macron staat afgelopen maandag voor de kist van de voormalige Franse president Jacques Chirac, die op 26 september overleed.
Foto Philippe Lopez / AFP
Orkaan Lorenzo deed afgelopen week de Azoren aan.
Foto Rafael Marchante / Reuters
In Londen hebben 'Freemen', leden van bepaalde gildes, het recht om schapen over de brug tussen The City of London en Southwark te drijven. Dat doen ze dan ook ieder jaar.
Foto Kirsty O'Connor / AP
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg ging afgelopen week in Canada langs bij social media-sensatie Esther the Wonder Pig.
Foto Reuters
De Noorse surfer Anker Olsen bij de Lofoten, boven de poolcirkel.
Foto Olivier Morin / AFP
Hindoefestival in India.
Foto Himanshu Sharma / AFP
Scholieren in India zijn verkleed als de vroegere leider Mahatma Ghandi, om zo te vieren dat hij 150 jaar geleden werd geboren. Ghandi overleed in 1948.
Foto Arun Sankar / AFP